Spil gratis Yatzy online eller på blok derhjemme helt gratis

Yatzy er en af de sjoveste og mest kendte terningspil der findes.

Trods sin “unge alder”, med oprindelse fra 1954, er Yatzy er verdenskendt og spilt terningspil.

Spillet hvor du dyster mod én eller flere andre spillere om at få flest mulige point online eller på blok, uanset om du har lyst til at spille Yatzy på blok eller gratis online mod andre spilelre eller en virtuel computer, så kan du finde det her.

Deltag i konkurrence
Deltag i konkurrence

Vi giver dig svaret på hvordan man spiller Yatzy og hvor du kan spille det henne, samt købe den smule udstyr som terninger, bæger og Yatzyblokke henne.

Her på siden kan du også finde:

 • Terningspillet opbygning
 • Yatzy regler
 • Hvor du kan spille Yatzy gratis online
 • Hvor du kan finde Yatzy blokke til at spille hjemme

og meget mere, du finder også andre interessante artikler og andre terningspil i vores blog.

Gratis spil Yatzy online

Terningspillets opbygning

Yatzy kan spilles på to forskellige måder, med enten 5- eller 6 terninger. Oprindeligt blev spillet opfundet med 5 terninger, men man har sidenhen videreudviklet på terningspillet og derfor kan spillet nu spilles med både 5- og 6 terninger.

For at spille Yatzy på blok med 6 terninger, skal du have en Yatzy blok som er egnet for dette og modsat, hvis du spiller det oprindelige Yatzy med 5 terninger så skal du have en Yaty blok derpasser til dette.

Uanset om du vælger at spille med 5- eller 6 terninger, så skal du have én eller flere modstandere, i skiftes herefter til at kaste 5- eller 6 terninger i ét bæger i forsøg på at få den bedste kombination som giver flest point i henhold til Yatzy blokken.

Yatzy blok:

Yatzy blokken er et ark som udfyldes for hvert kast,

I øverste sektion finder du 1’er, 2’er, 3’er, 4’er, 5’er og 6’er. Her er det dog vigtigt at få minimum 4 ens af hver, så du får 84 point eller flere, dette udløber nemlig Yatzy bonus som giver spilleren +50 bonuspoint. Dette kan være afgørende for at vinde i et spil Yatzy. Hvis du slår mere end 4 ens af noget

 • ettere: Summen af antallet terninger som viser 1.
 • Toere: Summen af antallet terninger som viser 2.
 • Treere: Summen af antallet terninger som viser 3.
 • Firere: Summen af antallet terninger som viser 4.
 • Femmere: Summen af antallet terninger som viser 5.
 • Seksere: Summen af antallet terninger som viser 6.

Par:

a

Lille straight: Som navnet lyder, så er lille straight en sammenhæng i hvad terningerne viser, med start fra 1 og op til 5.

 • Sådan ser lille straight ud: 1-2-3-4-5

Lille straight udløser 15 point.

Stor straigt: På samme måde som lille straight, så skal du

 • Sådan ser stor straight ud: 2-3-4-5-6

Stor straight udløser 20 point.

Ens: Her kan du slå 3 og 4 ens, det bedste er selvfølgelig at få 3 gange 6 eller 4 gange 6 som udløser henholdsvis 18 og 24 point som er det maksimale i felterne.

 • 3 ens:
 • 4 ens:

Fuldt hus: Som man kender det fra kortspil og lignende, så er fuldt hus 2 + 3 ens, dette kan eksempelvis være 2 gange 3’ere og 3 gange 4’ere.

Det maksimale antal point i fuldt hus er 28, dette får du ved at slå 3×6’ere og 2×5’ere.

Yatzy chance: Hvis du ikke slår noget som du kan fylde ud på Yatzy blokken, kan du benytte dig af chancen, her får du det antal point som terningerne viser, det kan

Yatzy med 6 terninger

Yatzy med 6 terninger er næsten det samme som Yatzy med 5 terninger, spillets regler og opbygning er helt den samme, du har blot mulighed for at få flere point, fordi du spillere med flere terninger og du kan få super Yatzy som er det samme som Yatzy i almindelig Yatzy, nemlig alle terningerne viser det samme tal.

Super Yatzy og Yatzy bonus:

Yatzy bonus: Hvis du spillet Yatzy med 6 terninger i stedet for 5, så er der nogle ting der ændre sig på pointblokken og det er blandt andet forhøjningen af antal point nødvendig for at udløse den velkendte Yatzy bonus. Grundet øget antal terninger og mulighed for flere point per terningskast i den øverste del af pointblokken.

Super Yatzy: Når du spiller Yatzy med 6 terninger, kan du fortsat slå det velkendte 5 ens, som kaldes Yatzy, men nu hvor spillet indkludere én terning mere, kan du også slå 6 ens, dette kalder derfor super Yatzy.

Spil Yatzy på blok hjemme eller onnline

Yatzy kan spilles derhjemme som man gjorde det da det blev opfundet på en Yacht tilbage i 1954 eller online mod vituelle eller andre mennesker der også sidder foran computeren.

Det er gratis at spille Yatzy, uanset om du spiller det derhjemme eller online, det eneste du behøver for at spille Yatzy derhjemme er 5- eller 6 terninger, et bæger og en Yatzy blok.

Du kan finde Yatzy blokke online som du kan printe ud, helt gratis.

Spilleregler – Regler i Yatzy

Som alle andre spil, har Yatzy en række regler også kaldet spilleregler som skal overholdes for at følge spillets opbygning og måde at vinde på.

Reglerne i Yatzy er ganske simple og

H2 titel

tekst

Download Yatzy blok

Spil Yatzy online 100% gratis

Som så mange andre spil, kan du også spille Yatzy online helt gratis og vi har fundet de steder hvor du kan spille Yatzy mod andre spillere på nettet.

Spil yatzy hos Spigo

Spil Yatzy online gratis

Hos Spigo.dk kan du spille Yatzy online helt gratis.

Det eneste du skal gøre er at oprette en gratis bruger hos dem også er du i gang med online Yatzy og mange andre kendte spil.

Spil Yatzy Online

100% gratis.

Spil Yatzy hjemme

Vil du gerne spillet Yatzy derhjemme med din familie eller med vennerne når de er på besøg? Så kan det være smart at købe et rigtigt Yatzy sæt.

Det er ikke meget du behøver for at kunne spille Yatzy, alt du behøver er:

 • 5 (eller 6) terninger
 • Et bæger
 • Yatzy blok (pointskema)

Så kan i begynde at spille Yatzy derhjemme.

Du kan finde alt dette og meget mere hos vores partner, Spilcompagniet.

Køb Yatzy terninger, bæger og blokke her

Køb Yatzy bæger, terninger og blokke

Hos Spilcompagniet kan du købe alt det du trænger for at spille Yatzy derhjemme. De har et større udvalg af forskellige Yatzy sæt, hvad end du er til 5- eller 6 ternings Yatzy, så finder du dette hos Spilcompagniet.

Shop Yatzy

Prøv det gratis.

Andre spil som Yatzy

Yatzy er som mange andre spil, er terningspil og dem findes der heldigvis mange af, hvis nu ikke Yatzy er faldet i din smag eller du skulle få lyst til at prøve noget nyt.

Hos Sentralen forsøger vi at komme til livs med kedsomheden og skriver hyppigt artikler om tidsfordriv og sjove ting at lave når man keder sig. Andre sjove spil som Yatzy kunne være:

 • Backgammon
 • Spil 2
 • Spil 3

Hvis du kan lide at spille og vinde præmier, så kunne et besøg til Konkurrence Sentralen også være noget for dig. På siden finder du et hav af gratis konkurrencer som du kan deltage i og dermed være med i lodtrækningen om fede præmier, helt gratis. Du kan også finde spil og vind konkurrencer eller skrabespil, hvor du kan vinde præmier hver dag.

Kilder

Denne artikel er skrevet i samarbejde med vores kilder, her kan du se hvor vi har afhentet information om spillet Yatzy.