Beskyt dine øjne mod blåt lys med Blue Light briller

Hjem/Blog, Søvnproblemer/Beskyt dine øjne mod blåt lys med Blue Light briller

Beskyt dine øjne mod blåt lys med Blue Light briller

Med populariteten og udvikling indenfor teknologi, så er det ingen overraskelse at vi sider foran en skærm mange flere timer i døgnet end nogensinde før og det medbringer en ny række sundhedsproblemer som man aldrig har tænkt over før.

Disse sundhedsproblemer kan være alt fra rygsmerter til søvnløshed,

Det “skjulte” blå lys fra skærmen som har til formål at forbedre billedekvaliteten som øjet opfatter har nemlig en mørkere side, for at sige det mildt.
Det blå lys som du ikke selv kan se men som øjet opfanger går nemlig ind gennem øjet og op i hjernen og blokere for produktionen af det velkendte søvnstof melatonin som hjælper dig med at falde i søvn når du skal sove.
Vind 4000 kroner
Vind 4000 kroner

Blåt lys eller blue light er et relativt nyt begreb og man har ikke altid været så opmærksom på det som man måske burde og der har helt sikkert blevet sendt mange børn og unge til lægen eller psykiateren med søvnproblemer uden grund, da svaret har ligget i det blå lys fra skærme.

Men det blå lys fra de forskellige skærme som PC, tablet eller mobil er faktisk ikke en ny ting, du har med meget stor sandsynlighed oplevet det blå lys en stor del af dit liv, nemlig fra solen. Solen udgiver også det blå lys i sine stråler og det er derfor det kan være fandens svært at sove ude på stranden, men heldigvis går solen ned og det er også her de fleste mennesker bliver trætte og har let ved at falde i søvn og her kommer udfordringen med det blå lys fra dine skærme i hjemmet, da de bilder din hjerne ind at det dagstid og ikke mindst får hjernen ikke produceret Melatonin.

I danmark har mere end +35% søvnløshed eller problemer med søvn engang imellem, mens +10% siger at de lider mindst én gang om ugen eller mere. Det er dog vigtigt at forstå, det ikke udelukkende er det blå lys som kan være skyld i søvnproblemer, der findes mange fysiske og psykiske problemer og diagnoser som kan være årsagen til din søvnløshed.

I denne artikel kan du finde svare på:

  • Virker blue light briller?
  • Hvad koster blue light briller?
  • Hvordan virker blue light briller?
  • Hvor man kan købe blue light briller

Og meget mere. Hos Sentralen er hjælper vi dig, hvad end du har søvnproblemer eller blot ønsker at passe bedre på dine øjne og derfor har vi skrevet denne artikel.

Blue Light

Her kan du købe blue light briller der virker

Det er vanskeligt at sige om alle blue light briller virker eller ikke, men hos denne leverandør kan du være sikker på at kvalitet og funktionaliteten er helt i top.

Køb funktionelle og stilrene blue light briller hos ANCR copenhagen

Køb blue light briller i Danmark

ANCR er en seriøs virksomhed som forsøger at gøre danskerne opmærksomme på problemet med det blå lys og derfor har de udviklet deres egne Blue Light briller som du kan købe for den lave pris af kr. 479,-

Brillerne kan købes i to designs, runde eller firkantet og der er ingen tvivl fra os her ved Sentralen, det er stilrene briller som har en funktionalitet uden lige, nemlig at blokere det blå lys fra dine enheders skærme.

Fra ANCR Copenhagen:

Ved at tage et par særlige briller på, der kan frafiltrere de kritiske blå bølgelængder i lyset fra f.eks. LED-lyskilder, tv-, mobil- og computerskærme, kan du undgå eller effektivt reducere de sundhedsskadelige risici ved for meget blåt lys.

De to brødre bag ANCR har en mission om at kunne gøre endnu flere opmærksomme på de gener, lidelser og sygdomme, som blåt lys kan give os.

Køb Blue Light briller

Priser fra kr. 479,-

Blue light er IKKE en myte

Der kan være nogen som går at tror blue light er en myte og noget man bare har fundet på for at bortforklare søvnløshed eller for at sælge produkter, men det er videnskabligt helt fejlagtigt.

Blue light er og har altid eksisteret.

Hvad er det blå lys?

Før i tiden var det kun solen som havde en gældende faktorer for om det var lyse eller mørke omgivelser man var omringet af. Men vi har med tiden opfundet kunstigt lys og medbragt os det blå lys, så at sige. Det blå lys er ikke ondskabsfuldt, ej er det farligt som sådan, men måden vi “misbruger” det på, når vi sidder om aftenen eller natten med mobilen helt oppe i ansigtet og eksponerer vores øjne og dermed hjerne for dette lys, er det ikke længere så sundt og godt, som det oprindeligt var tiltænkt.

Til trods for det miljøvenlige og gode blå lys fra solen, så har det blå lys efterhånden vist sin onde side fra diverse enheders skærme. Siden man har opfundet det kunstige lys og dermed også det blå lys som ellers er sundt og miljøvenligt, så har det sidenhen skabt sine genér og i sine værste tilfælde sygedomme hos mennesker.

Men hvad er det blå lys og hvorfor er det noget vi skal tænke over?

Alle mennesker har er internt ur, som er udviklet igennem mange års op- og nedgang af solen og dermed sollys. Dette har med tiden formet kroppen og sindet til at forstå der er 24 timer i døgnet og skabt det vi fleste mennesker kalder for vores døgnrytme.

Det interne ur og den individuelle døgnrytme hos de fleste mennesker ligger mellem 23 timer og 45 minutter til 24 timer og 15 minutter. Dette er påvist i et studie tilbage i 1981, fra Harvard Medicial School af Dr. Charles Czeisler. Her påviste han at dagslys er med til at indstille den menneskelige døgnrytme.

Kort fortalt, så har alle vænnet sig til at døgnet har 24 timer, inde i kroppen og det betyder vi har brug for at sove når vi skal sove. Men hvad sker der så når du ikke kan sove fordi kroppen ikke får lov til at danne de stoffer i hjernen som den ellers ville have gjort, fordi du eksponerer dine øjne for det påvirkende blå lys? Det er her vi får problemer og man skal begynde at tænke sig om.

Er blåt lys farligt?

Blåt lys er i sig selv ikke farligt, men eksponering af lys og særligt blåt lys om aftenen og natten hvor kroppen, øjenene og hjernen som oftest ikke er eksponeret for kraftligt lys og blåt lys kan det have konsekvenser for helbredet, søvnen og den psykiske tilstand har flere studier vist.

Hvordan blåt lys påvirker din melatonin produktion

Søvnløshed og vanskeligheder med at falde i søvn kan have en forbindelse med manglende Melatonin-produktion.

Der kan være mange grunde til mangel på Melatonin i hjernen samt produktionen af denne. Én af årsagerne kan være eksponering af kraftigt lys, særligt det blå lys.

Blue light briller passer til alle

Du kan få blue light briller med og uden styrke, det betyder at uanset om du er på

Ofte stillede spørgsmål

Hvad gør blå lys ved øjnene?2020-08-15T15:20:04+00:00

Det blå lys fra de forskellige skærme som PC, tablet eller mobil gør ikke noget bestemt ved øjnene, dine øjne blot opfanger lyset og når det blå lys rammer hjernen så blokerer eller sænker det produktionen af Melatonin.

Hvor dårligt er blå lys for øjnene?2020-08-16T12:37:25+00:00

Blåt lys er i sig selv ikke farligt og det er noget vi allesammen oplever på daglig basis, problemet opstår når du får unaturligt blåt lys om aftenen eller på natten som forstyrre din Melatonin produktion og ikke mindst forstyrre hjernen, hvilket kan påvirke din døgnrytme, gøre det vanskeligt at falde i søvn og andre ukendte bivirkninger.

Hvordan virker blue light briller?2020-08-16T11:19:54+00:00

Blue light briller virked ved at de blokerer en vis skala af lyset som er det vi kalder det blå lys. Derved opfanger dine receptorer i øjene aldrig det trættende blå lys og du undgå de bivirkningen som unaturlig blå lys kan have på din døgnrytme og nattesøvn.

Hvad koster blue light briller?2020-08-16T12:09:41+00:00

Priserne på blue light briller variérer i omegnen af kr. 300 – 1500,- og kan købes i Danmark og udlandet. Hos ANCR kan du købe blue light briller til den lave pris af kr. 479,- hvilket er en særdeles god pris for den kvalitet af blue light briller.

Virker blue light briller?2020-08-15T14:26:30+00:00

Gode råd til at undgå blåt lys

Det enkleste svar på at formindske eksponeringen af blåt lys for øjenene for blåt lys når det ikke er ment for det, er selvfølgelig at undgå det kunstige lys for enheder som TV’er, PC-skærme og mobiltelefoner.

Så enkelt er det, men hvis du ikke kan dette, enten fordi du må svare på mails, beskeder eller fordi du absolut må tjekke Facebook og YouTube inden du ligger dig til at sove, så prøv et par Blue Light briller som blokerer det blå lys.

På de fleste enheder som TV’er, mobiler og andre type skærme som udgiver blåt lys, kan du deaktiverer det blå lys, hvordan du gør det er op til enkelte enhed, somregel finder du den denne indstilling under lysstyrke eller skærmindstillinger. Det vil ændre skærmbilledet og din skærm vil derfor se anderledes ud, men det hjælper på samme måde som et par blue light briller ville gøre.

By |2020-08-16T12:57:30+00:0015/08/2020|Blog, Søvnproblemer|
Go to Top